Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

V organizacijskem odboru za promocijo turizma v občini Videm in med ljubitelji narave se je porodila misel o ustanovitvi planinskega društva, katero bi promoviralo in ohranjalo kulturno dediščino Haloz.

Iniciativni odbor za pripravo prvega pohoda se je sestal, 16.09.1997, v prostorih občine Videm, kjer smo se dogovorili o pomenu, vsebini in sporočilnosti ter imenu novoustanovljenega društva.

Po končanem pohodu, od Nove Cerkve do Velike Varnice - Dolgo, 20.09.1997, je bil organiziran prvi, ustanovni, občni zbor na katerem je prisostvovalo 18 ustanovnih članov, ti  so potrdili pravila ter organe društva in organizacijo poimenovali PLANINSKO DRUŠTVO HALOZE

V času do drugega občnega zbora (14.02.1998) je bilo v društvo včlanjenih 64 članov, ki so delovali  med drugim tudi v odseku Zavrč in OŠ Videm.

Društvo se ves čas  razvija, bogati z novimi člani in  spoznanji o pomenu društva za rekreativno in družabno življenje vseh generacij.

Do danes smo organizirali 90 pohodov, po bližnji in daljni okolici ter 10 pohodov v sredo in visokogorje, šest kolesarskih tur, soorganizirali dva Evropohoda po E7, organizirali srečanje ljubiteljev evropskih pešpoti in pripravili šest družen članov na prostem.

Med drugim smo poskrbeli tudi za razvitje društvenega prapora in postavitev osem sporočilnih tabel, ki sporočajo o delovanju društva in še….

V društvo je trenutno včlanjenih okrog 200 članov, ki delujejo v šestih odsekih.